Format Terbaru Peperiksaan Pegawai Tadbir Dan Diplomatik M41

Tahniah diucapkan bagi anda yang terpilih untuk  sesi peperiksaan buat kali pertama di tahun 2016 ini. Ramai yang mula mencari panduan exam  ,contoh soalan ptd khasnya.  Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Tadbir Dan Diplomatik M41  merupakan satu permulaan yang baik untuk lulus exam tersebut.

Kesukaran Untuk Lulus Peperiksaan PTD

Exam kali ini terdapat perbezaan seperti sebelumnya , pihak spa telah mengurangkan seksyen kepada 2 sahaja iaitu seksyen A dan B. Namun calon usah menarik nafas lega dahulu,kemungkinan ini adalah salah satu strategi menyingkirkan calon . Walaupun diberi 2 seksyen sahaja ,ia mungkin merupakan antaranya sebahagian permainan minda yang bakal menjerat calon.

Tips Lulus Peperiksaan PTD

Saya telah pun membuat entry contoh format peperiksaan pada tahun 2014 yang lalu,calon boleh melihat silibus lama format peperiksaan pegawai tadbir dan diplomatik  di sini . Calon boleh membuat bandingannya mengikut format peperiksaan lama .

Calon Perlu mengenal pasti jalan penyelesaian masalah peperiksaan PTD ,soalan pengetahuan Am ,soalan ,matematik dan kenal pasti bilangan soalan setiap seksyen sebelum bermula menjawab. Isu semasa dalam dan luar negara amat membantu anda melepasi cabaran peperiksaan ini.

Panduan Tips Peperiksaan PTD

Setiap lapisan peperiksaan SPA yang dijalankan ,calon amat memerlukan bantuan rujukan dan panduan untuk lulus peperiksaan PTD . Ini menurut pandangan saya yang telah lama membantu calon Peperiksaan spa melepasi peperiksaan sejak tahun 2009 lagi.

Terima nota peperiksaan dan format peperiksaan tahun 2010 & 2013 dengan melanggan email dari saya . Daftar email pada borang dibawah.

Speak Your Mind

*

%d bloggers like this: