Contoh Surat Aduan Tidak Puas Hati

Apabila kita menggunakan atau membeli produk  atau perkhidmtan pastinya kita mengharapkan layanan yang mesra dari wakil jualan.  Sesetengah produk rosak atau tidak berfungsi apabila tiba masa untuk digunakan,pastinya dengan sedikit penjelasan yang baik akan memujuk hati yang geram namun jika layanan yang diberi tidak memuaskan ,anda sudah pastinya akan cuba mencari cara bagaimana hendak membuat aduan yang sebaiknya supaya wakil khidmat pelanggan tersebut mendapat pembalasan sewajarnya.

Contoh Surat Aduan Tidak Puas hati dibawah merujuk kepada situasi dimana wakil khidmat pelanggan yang tidak mesra pelanggan dan bakal mendapat perhatian majikannya.

 

18 Januari 2011

Mesin Basuh XXX Sdn,Bhd
…………………..
…………………..
…………………..

Kepada Sesiapa yang berkenaan,

PERKARA: LAYANAN TERUK KHIDMAT PELANGGAN ANDA

Merujuk kenyataan diatas,saya ingin melaporkan aduan tidak puas hati setelah menelefon khidmat pelanggan syarikat anda pada 17 januari,2011.

2. Setelah melihat iklan akhbar,saya tertarik dengan perabot mesin basuh syarikat anda,lantas saya teah membuat tempahan dan hantaran mesin tersebut sampai pada pagi ini. Malangnya saya tidak dapat memasangnya dengan betul dan cuba menghubungi khidmat pelanggan syarikat anda.

Download Contoh-Surat-Aduan-Tidak-Puas-Hati

Contoh Surat Aduan Tidak Puas Hati

3. Layanan khidmat pelanggan anda sangat teruk,bahasa yang digunakan sangar kesat apabila  saya menyuruhnya ulangi semula jawapan yang diberikan,tidak cukup dengan itu saya juga dimaki hamun disebabkan saya bertanya tentang pemulangan semula.  Saya memulangkan semula produk mesin basuh anda.  Itulah kali terakhir pembelian saya dari syarikat anda.

Jika anda benar-benar menjaga mutu dan kualiti produk anda ,saya nasihatkan ajar pegawai khidmat pelanggan anda tentang etika bagaimana bersopan dengan pelanggan dahulu.

Sekian,terima kasih.

 

Yang Kecewa

 

…………………………

Speak Your Mind

*

%d bloggers like this: