Panduan Lulus Peperiksaan Pegawai Arkib S41

Contoh Soalan peperiksaan pegawai arkib s41  download terus disini.  Antara sebilangan jenis exam awam yang paling kurang panduan soalan dan contoh jawapan  exam pegawai arkib s41 pada masa kini. Jika anda cuba membuat carian,pastinya yang anda jumpa hanyalah sedikit maklumat tips  bagaimana nak lulus exam pegawai arkib.  Jika anda calon yang akan menduduki peperiksaan pada  01.04.2014 nanti ,artikel ini khas ditujukan untuk membantu anda lulus dengan panduan rujukan yang akan diadakan beberapa hari lagi.

Tarikh tutup jualan rujukan – 30 mac 2014 jam 11.59 pm.!

Ringkasnya,sedikit pencerahan info  tentang pegawai arkib  gred s41 adalah seperti berikut:

 

Kumpulan: Pengurusan dan Profesional
Kementerian/Jabatan: Jabatan Arkib Negara
Gaji minimum: RM1,909.00
Gaji maksimum: RM8,644.00
Kadar kenaikan gaji tahunan: RM225.00

Syarat lantikan:

1. Ijazah Sarjana Muda Kepujian yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;
[Gaji Permulaan : RM2,112.86] dan

2. Lulus B.M. (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat SPM atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Syarat Kenaikan Pangkat Secara Lantikan:

Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Penolong Pegawai Arkib adalah layak dipertimbang oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk KPSL ke jawatan Pegawai Arkib Gred S41, tertakluk kepada kekosongan jawatan, apabila telah disahkan dalam perkhidmatan dan:

1. Mempunyai kelayakan di atas; atau
2. Lulus Peperiksaan Khas; dan
3. Berumur kurang dari 54 tahun pada tarikh lantikan.

Deskripsi Tugas:

Mengesan institusi-institusi/orang perseorangan di mana-mana negara yang difikirkan perlu untuk mendapatkan segala jenis bahan arkib yang berkaitan dengan Malaysia serta menguruskan perolehan pemprosesan, pengkelasan, klasifikasi, penterjemahan, penerbitan dan penyediaan deskripsi rujukan bahan-bahan tersebut.

Comments

  1. salam,
    sy baru shj dpt tahu sy dpt surat exam pegawai arkib s41,boleh email kpd sya cara beli.

    • Servis Menulis says

      click link didalam artikel di atas,daftar sebagai waiting list – esok 25 mac 2014 baru jualan akan dibuka.

Speak Your Mind

*

%d bloggers like this: