Contoh Surat Tidak Hadir

Surat tidak hadir ialah surat yang menyatakan sebab ketidakhadiran pada waktu kerja,sekolah dan mana-mana upacara. Matlamatnya mudah iaitu untuk memberi sebab munasabah atas sebab anda tidak hadir. Contoh surat tidak hadir dibawah akan memberikan anda petunjuk yang mudah.

Sepah Semput Bin Hj Semut
……………….
……………….
……………….

Kilang XYZ Sdn.Bhd.
Jalan setapah
01444 pulau pangkor
Perak darul ridzuan

Tuan,

Saya tidak dapat menghadirkan diri pada 30hb Nov ,2019 disebabkan anak sakit . Ditambah pula isteri saya berada di negeri lain disebabkan kerjanya,saya tidak dapat meninggalkan anak disebabkan perkara tersebut.

Saya ingin memohon maaf ke atas kesulitan yang saya timbulkan dan saya sanggup menggantikan dengan melakukan double syif pada hujung minggu ini.

Sekian,terima kasih.

Yang Benar

Download Contoh-Surat-Tidak-Hadir

Contoh Surat Tidak Hadir

 

 

………….

(Sepah Semput Bin Hj Semut)

 

[DISCLAIMER ] Pihak servismenulis.com tiada kaitan dengan pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Apa yang servismenulis.com sediakan adalah bantuan persediaan calon untuk menduduki peperiksaan. Soalan yang disediakan bukan SOALAN BOCOR jauh sekali soalan sebenar peperiksaan. Ianya lebih kepada contoh soalan untuk memudahkan persediaan calon dilengkapi bersama nota-nota persediaan.

Speak Your Mind

*

%d bloggers like this: