Contoh Surat Iringan Rancangan Perniagaan

Apabila anda memiliki idea perniagaan dan ingin mencari penaja atau modal perniagaan anda boleh menghantar surat iringan kepada penaja untuk mendapat tajaan sekiranya kertas kerja rancangan perniagaan anda sudah lengkap. Surat iringan akan dihantar bersama-sama kertas kerja tersebut.

Fukrul Rodzi Bin Ku basri
…………………….
…………………….
…………………….

25 Januari 2014

Datuk Yahya Smat Bin Abd Mutalib
…………………………..
…………………………..
…………………………..

Datuk Yahya,

Assalamualaikum datuk ,tujuan saya menulis surat mohon tajaan ini adalah berkenaan tentang idea perniagaan yang telah saya rancangkan sejak setahun yang lepas. Selepas banyak kajian dan rancangan ,saya telah memutuskan untuk memasarkan produk ini ke pasaran terkini.

2. Saya telah memuatkan sekali butiran lanjut dengan maklumat berkaitan yang datuk perlu fahami dengan lebih terperinci lagi.

3. Modal yang diperlukan untuk menbangunkan produk ini memerlukan peruntukan Sebanyak RM100.000. Walaubagaimanapun,saya boleh lagi menerima perbincangan jika datuk ingin berbincang lagi ,akan tetapi saya pasti dengan jumlah modal tersebut akan membantu saya dan kumpulan boleh memulakan perancangan dengan lebih cekap dan efisien lagi.

Saya amat berterima kasih untuk keprihatinan masa datuk untuk melihat kepada idea rancangan perniagaan saya,jika datuk memerlukan bantuan atau pertanyaan datuk boleh menghubungi saya pada No telefon ini 000 0000000.

Sekian,terima kasih

Yang Benar

………………
Fukrul Rodzi Bin Ku basri

Speak Your Mind

*