Contoh Surat Amaran Untuk Pekerja

Ada ketikanya bila ditegur  meraka mengambil ringan kata-kata anda yang  merupakan majikan. Perlunya ada ketegasan ketika memastikan disiplin pekerja dan etika kerja yang baik.  Kaedah praktikal untuk memastikan pekerja lentur akan undang-undang syarikat adalah dengan menghadiahkan sepucuk surat warning letter atau surat amaran .

Anda boleh menggunakan surat amaran kepada pekerja apabila anda ingin memastikan ,kehadiran,prestasi dan sebagainya yang harus meraka patuhi . Contoh surat amaran Dibawah akan memberikan anda petunjuk yang sewajarnya bagi anda.

 

Batik XYZ Sdn.Bhd
……………..
……………..
……………..

 

04 November 1988

 

Nur Asilah Binti Ahmad
……………….
……………….
……………….

 

Puan,

PER : SURAT AMARAN PERTAMA

Download Contoh Surat Amaran Untuk Pekerja

Contoh Surat Amaran Untuk Pekerja

Surat ini adalah dirujuk  kepada mesyuarat tergempar yang diadakan pada 10  oktober 1988 mengenai isu kelewatan anda . Menurut rekod  ,anda telah melanggar kod etika kerja yang telah ditetapkan syarikat iaitu:

-Kelewatan .

2.  Syarikat dengan ini menasihatkan anda supaya mematuhi peraturan masa tiba ke tempat kerja,sekiranya anda berterusan gagal melakukan apa yang ditetapkan akan menyebabkan anda akan dibuang kerja serta merta atau potongan gaji serta faedah lain. Justeru itu,sila hadir ke  tempat kerja pada yang telah ditetapkan dari sekarang.

Sekian,terima kasih.

Yang Benar 

 

…………………

(Pengarah Urusan )

 

 

[DISCLAIMER ] Pihak servismenulis.com tiada kaitan dengan pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) mahupun Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM). Apa yang servismenulis.com sediakan adalah bantuan persediaan calon untuk menduduki peperiksaan. Soalan yang disediakan bukan SOALAN BOCOR jauh sekali soalan sebenar peperiksaan. Ianya lebih kepada contoh soalan untuk memudahkan persediaan calon dilengkapi bersama nota-nota persediaan.

Speak Your Mind

*

%d bloggers like this: