Contoh Surat Amaran Untuk Pekerja

Ada ketikanya bila ditegur  meraka mengambil ringan kata-kata anda yang  merupakan majikan. Perlunya ada ketegasan ketika memastikan disiplin pekerja dan etika kerja yang baik.  Kaedah praktikal untuk memastikan pekerja lentur akan undang-undang syarikat adalah dengan menghadiahkan sepucuk surat warning letter atau surat amaran .

Anda boleh menggunakan surat amaran kepada pekerja apabila anda ingin memastikan ,kehadiran,prestasi dan sebagainya yang harus meraka patuhi . Contoh surat amaran Dibawah akan memberikan anda petunjuk yang sewajarnya bagi anda.

 

Batik XYZ Sdn.Bhd
……………..
……………..
……………..

 

04 November 1988

 

Nur Asilah Binti Ahmad
……………….
……………….
……………….

 

Puan,

PER : SURAT AMARAN PERTAMA

Download Contoh Surat Amaran Untuk Pekerja

Contoh Surat Amaran Untuk Pekerja

Surat ini adalah dirujuk  kepada mesyuarat tergempar yang diadakan pada 10  oktober 1988 mengenai isu kelewatan anda . Menurut rekod  ,anda telah melanggar kod etika kerja yang telah ditetapkan syarikat iaitu:

-Kelewatan .

2.  Syarikat dengan ini menasihatkan anda supaya mematuhi peraturan masa tiba ke tempat kerja,sekiranya anda berterusan gagal melakukan apa yang ditetapkan akan menyebabkan anda akan dibuang kerja serta merta atau potongan gaji serta faedah lain. Justeru itu,sila hadir ke  tempat kerja pada yang telah ditetapkan dari sekarang.

Sekian,terima kasih.

Yang Benar 

 

…………………

(Pengarah Urusan )

 

 

Comments

  1. hi asalamualakum saya nk kongsi saya ada seorg staff permenent dia telah memberikan surat notis 30hari tetapi dlm beberapa harini dia bersikap kurang ajar dan telah diberikan teguran oleh saya tetapi masih lagi tidak berubah malah semakin berani melontarkan kata kata kesat yg tidak septutnya kepada saya dan company apa perlu saya lakukan untuk mmberhentikan dia sebelum tarikh notis ?? dan kesannya jika saya melakukan perkara tersebut.

Speak Your Mind

*

%d bloggers like this: