Contoh Soalan Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam W27

Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam W27  telah pun dijadualkan akan berlangsung pada hari selasa jam 9 pagi bertarikh  5.8.2014. Calon yang terpilih diminta membuat pemeriksaan terus dilaman web spa untuk pengesahan selanjutnya. 

Exam penolong penguasa kastam w27 ini yang akan dijalankan secara online adalah merupakan fasa baru bagi calon yang tidak pernah menjalani exam secara online,justeru itu calon dinasihati agar memahami prosedur yang ditetapkan bagi memudahkan urusan exam online kelak.

Apakah Masalah Yang Mungkin Dihadapi Calon Penolong Penguasa Kastam W27

Calon menghadapi masalah dengan peperikasaan online sekiranya tidak memahaminya terlebih dahulu yang mana boleh menyebabkan gagal menjawab soalan dengan sempurna,antara pendapat calon terdahulu ialah masalah yang timbul seperti:

  • Auto refresh dimana skrin anda akan sentiasa reloading yang akan menyebabkan masa anda terbuang menjawab kembali soalan.
  • Loading lambat yang mungkin disebabkan masalah server atau capaian internet anda lambat.
  • Gambar tidak keluar seperti gambar rajah.

Walaupun begitu,masalah ini berlaku pada exam yang lalu. Mungkin sistem ini telah pun diperbaiki dan server telah dipertingkatkan  berikutan aduan calon. 

  • Pemohon juga tidak menelaah contoh soalan exam penolong penguasa kastam w27 sebelum ini yang mana boleh mengagalkan anda kerana tidak tahu apakah bentuk soalannya.

Mengetahui jenis contoh soalan peperiksaan  penolong  penguasa kastam w27 adalah  peluang yang lebih bak dari segi teknik menjawab didalam siri peperiksaan spa.

Mulakan dengan sukatan peperiksaan Penolong Penguasa Kastam W27

SEKSYEN A – PENGETAHUAN AM

Dalam seksyen ini, calon diuji pengetahuan berkenaan urusan perkastaman, bidang ekonomi dan kewangan, perdagangan
antarabangsa, pengurusan teknologi maklumat dan komunikasi, keselamatan negara, undang-undang, sosial, dasar-dasar kerajaan
dan lain-lain perkembangan dalam negara dan luar negara.

Contoh Soalan PENGETAHUAN AM Penolong Penguasa Kastam W27

pengetahuan am

 

SEKSYEN B – DAYA MENYELESAIKAN MASALAH

Seksyen ini mengukur daya menyelesaikan masalah calon dengan
menggunakan item-item yang berkonsepkan perkara-perkara berikut:
(i) Kemahiran Logik
(ii) Kemahiran Menginterpretasi Data
(iii) Konsep Matematik dan Akaun

(i) Kemahiran Logik

Calon diuji dari aspek pengetahuan, kemahiran berfikir serta
kemahiran mengaplikasi maklumat.

(ii) Kemahiran Menginterpretasi Data

Calon diuji dengan menggunakan pelbagai perangkaan dan data-data
untuk dianalisis.

(iii) Konsep Matematik dan Akaun

Calon diuji dengan konsep Matematik dan Akaun, kemahiran numeric
serta kuantitatif untuk mengukur kemahiran asas matematik,
pemahaman konsep dan kebolehan berfikir secara kuantitatif.

Contoh Soalan DAYA MENYELESAIKAN MASALAH Penolong Penguasa Kastam W27

daya menyelesaikan masalah

Penjelasan
daya menyelesaikan masalah 1

 

daya menyelesaikan masalah 2daya menyelesaikan masalah 3

SEKSYEN C – UJIAN PSIKOMETRIK
Calon-calon dikehendaki menjawab item-item yang mengukur
gagasan personaliti calon iaitu kepimpinan, kebolehan sosial,
komunikasi, toleransi, kerjasama, kestabilan emosi, integriti, disiplin
dan kejujuran.

Soalan ini akan dijawab melalui link yang diberikan kelak .

Dapatkan soalan dan jawapan didalam versi yang lebih baik melalui link dibawah

Penolong Penguasa Kastam W27
Daftar SEGERA

Terima hebahan maklumat PERCUMA tarikh,pengumuman dan panduan menduduki Peperiksaan Penolong Penolong Penguasa Kastam W27. Hanya isi nama dan email untuk untuk melanggan email dari kami untuk menerima Update terkini exam Penolong Penguasa Kastam W27.

Terima kasih kerana melanggan email dari servismenulis.com. Sila buka peti inbox email & SPAM anda untuk mengesahkan langganan PERCUMA ini.

Comments

  1. boleh hantar soalan tu kpd saya .

    terima kasih

  2. emailkan kepasa saya jenis-jenis soalan itu

  3. nick yatie says:

    Bleyh hantaq dkat sy jgak…
    Terima kasih

  4. Boleh email contoh soalan kepada saya.. TQVM

  5. nak juga contoh soalan tu

  6. Saya nak jugak cth soalan.tq

  7. Servis Menulis says:

    Saya dah hantar soalan review copy kepada anda semua. Soalan sepenuhnya akan mula dijual pada 31/07/2014

    Harap membantu

  8. Nor Azrina says:

    boleh saya dapatkan solan tu juga..terima kasih..

  9. anuar ismail bin din says:

    tolong hantar kepada saya soalan tu juga….tq

  10. tolong hantar kepada saya soalan tu juga….tq

  11. Rasidi Maidin says:

    Boleh hantar soalan itu kepada saya..
    terima kasih

  12. Boleh hantar soalan itu kepada saya. thank you.

  13. said din says:

    Bole hantar soalan exam pen penguasa kastam w27 pd. Sy… tq

  14. azma isyati ishak says:

    Assalam…boleh sya dpatkan jgak contoh soalan exm penolong pegawai kastam w27 pada sya x?jsa anda amat sya hargai…trma kasih

  15. Assalam…boleh sya dpatkan jgak contoh soalan exm penolong pegawai kastam w27 pada sya x?jsa anda amat sya hargai…trma kasih

  16. assalam… boleh email pada sy cth soalan exam penolong peguasa kastam w27 ? terima kasih

  17. boleh saya dapatkan juga contoh soalan peperiksaan penolong penguasa kastam w27

    Terima kasih

  18. nak jugak

  19. Hantarkan pada saya boleh.saya mahu juga

  20. boley anta copy cnth soalan penolong pegawai kastam w27? sy amt2 mmerlukan bantuan anda…tme ksih…

  21. mohd husaini says:

    Salam.. tlg send kat sy cnth soalan pnlg peguasa kastam w27.. tq

  22. nanthakumaran says:

    Hello kawan, tolong hantar contoh soalan soalan peperiksaan spa mengikut kategori. Tolong saya Tuan says amat memerlukan pertolongan tuan

  23. azmahanis says:

    boleh saya dapatkan juga contoh soalan peperiksaan penolong penguasa kastam w27

    Terima kasih

  24. hai 🙂 boleh email pada saya contoh soalan exam penolong peguasa kastam w27 ? thank you . 🙂

  25. Blh sy dptkn contoh soalan peperiksaan pen.penguasa kastam w27

  26. Salam..boleh saya dapatkan contoh soalan untuk ujian penolong penguasa kastam w27?.. Terima kasih

  27. Servis Menulis says:

    Bagi sesiapa yang inginkan soalan contoh boleh terus beli disini http://jvsecurepay.com/access/69bh/81?camp_id=1379

  28. Rafalbil Azi says:

    tolong email kn kpd sy contoh soalan scepat mungkin. then sy nk trus ekses beli ebook tu..

  29. salam, boleh saya dapatkan review copy.

  30. Servis Menulis says:

    hari ne 04/08/2014 jualan akan tamat hari ini….dapatkan segera i http://jvsecurepay.com/access/69bh/81?camp_id=1379

  31. mohd aizuddin says:

    salam.. bleh sy dptkan contoh soalan

  32. AZLINA ISMAIL says:

    salam, boleh email kat saya contoh soalan exam pen penguasa kastam w27.tq

  33. BOLEH EMAIL SY SOALAN JUGA . THANKS

  34. boleh tolong hantar contoh soalan untuk saya.
    terima kasih….

  35. tolong hantar contoh soalan untuk saya.
    terima kasih….

  36. konda kondi says:

    Bleh bg contoh soalan x dekat saya???? X sempat nak beli…baru tahu dapat exam…..tolong please…

  37. salam, boleh email kat saya contoh soalan exam pen penguasa kastam w27.tq

  38. saya terlepas utk membeli panduan menjawab soalan…boleh dapatkan contoh softcopy x?

  39. Servis Menulis says:

    download terus disni https://www.mediafire.com/?w8uxq8lcui14ie7

    DAFTAR WAITING LIST PAKEJ RUJUKAN PENGUASA KASTAM W41
    < <http://jvsecurepay.com/access/81he/81?camp_id=1379>>

  40. saya nak jugak contoh soalan, last minit study .

  41. Mr.Patchwork says:

    Assalamualaikum… saya memohon utk mendapatkan contoh2 soalan utk penguatkuasa kastam . Harap tuan dpt emailkan pada saya Terima Kasih.

Speak Your Mind

*

%d bloggers like this: