Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Psikologi S41

Pada waktu ini,ramai calon peperiksaan pegawai psikologi gred s41 sedang berpusu-pusu mencari contoh soalan pegawai psikologi s41 untuk dijadikan bahan rujukan sebagai persediaan exam yang bakal diadakan tak lama lagi.

Kebetulan sahaja ,terdapat satu contoh soalan lama exam pegawai psikologi s41 yang ada pada saya dan ingin saya kongsikan untuk semua.

11059326_10152846572171559_2073657023232318137_n

Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Psikologi S41

Untuk makluman semua,pihak SPA telah pun meronbak kembali silibus baru untuk beberapa peperiksaan awam dan ini termasuklah sekali dengan pegawai psikologi s41. Format baru seperti berikut:

Bahagian A: Pengetahuan AM

Bahagian B: Daya Menyelesaikan Masalah

Bahagian C:Ujian Psikometrik

Format terbaru soalan peperiksaan pegawai psikologi mempunyai 3 bahagian penting yang perlu diberi perhatian oleh calon untuk  lulus dan berjaya pada setiap bahagian ini. Adakah diingatkan bahawa contoh soalan yang diberikan adalah bukan soalan ramalan .Tetapi contoh soalan untuk bantuan rujukan calon.

Bahagian A: Pengetahuan Am

1. Di antara tingkah laku berikut, yang manakah tingkah laku bermasalah?

A Ingin tahu
B Cepat belajar
C Hiperaktif
D Pintar cerdas

Jawapan : C

2. Komunikasi lisan yang biasa digunakan dalam kaunseling ialah

I doronga n minima
II parafrasa
III ‘contact’ mata
IV nada suara

A I dan II
B I dan III
C II dan III
D II dan IV

Jawapan : A

Bahagian B: Daya Menyelesaikan Masalah

1

2

 

 

Bahagian C:Ujian Psikometrik

Ujian psikometrik  adalah latihan yang berstruktur  direka oleh ahli psikologi  untuk mengukur kualiti seperti kemahiran faktor,kesan ,sebab dan juga faktor personaliti. Ia direka khusus dengan teliti dan diuji untuk memastikan ia adil,saksama dan jelas.

Contoh spt berikut

 

Berikutan atas permintaan calon,pihak kami akan menyediakan pakej rujukan pegawai psikologi s41 dan akan dibuka untuk jualan pada waktu yang terdekat ini.

[color-box]Cara Dan Panduan Rujukan Peperiksaan Pegawai Psikologi S41[/color-box]

Calon harus melanggan dari link dibawah untuk  mendapatkan maklumat tepat bila dan cara bayaran tentang pakej rujukan yang akan dibuka kelak.

Hanya langgan Melalui Daftar Box Dibawah

@

Dapatkan Pakej Rujukan Exam Pegawai Psikologi S41 Ini 

Comments

  1. Bagusnya ada banyak maklumat tentang contoh soalan ni ! Boleh jadi panduan kepada calon calon yang bakal menduduki peperiksaan.

Speak Your Mind

*

%d bloggers like this: