Contoh Soalan Peperiksaan Akauntan W41

Entry ini adalah bersangkutan dengan Contoh Soalan Peperiksaan Akauntan W41 – Seperti biasa,saya ingin turut serta didalam kempen rujukan bertulis yang telah diinspirasi oleh tim infokerjaya untuk membantu para calon menghadapi exam yang akan berlangsung pada 6 mei 2014 .

calon

Hampir kesemua yang tiba didalam web ini adalah antara meraka yang mencari soalan exam akauntan w41. Satu usaha yang baik dimana kerajinan mencari contoh soalan ini akan membantu meraka menyiapkan diri nanti. Walaubagaimanapun apakah alasan untuk meraka yang gagal pada peringkat sebelum ini. Lihat pernyataan dibawah:

Punca  KEGAGALAN

Seperti anda ,meraka juga antara meraka yang berharap akan lulus – namun mungkin disebabkan tanpa arah tujuan yang jelas dan panduan rujukan yang dipercayai ,meraka akhirnya gagal melepasi ujian bertulis exam akauntan w41.

Persoalan yang kerap bermain-main diminda calon antara juga sebab kegagalan – bila mana calon cuba mengaitkan dengan kemahiran diri tanpa berpandukan panduan yang jelas – calon harus lulus cemerlang ,ingatlah ujian ini adalah peringkat penyingkiran.

TIPS  Untuk LULUS Peperiksaan Akauntan W41

Sudah diwarkan – tujuan saya menulis artikel ini adalah ingin membantu calon lulus exam akauntan yang penuh dengan rintangan ini. Walaupun ramai diantara calon sudah pun menyakini bahawa rujukan yang telah dibuat oleh tim infokerjaya amat membantu didalam peratusan lulus exam sebilangan calon – masih ada yang masih tertanya dan meragui kesahihannya. Lihatlah testimoni calon yang berjaya dengan bantuan rujukan ini.

Serba sedikit Contoh Soalan Peperiksaan Akauntan W41

bahagian A (Pengetahuan AM)
bahagian B (Daya Menyelesaikan Masalah)
bahagian C (Esei Bahasa Melayu)
Bahagian D (Esei Bahasa Inggeris)

Bahagian A lebih menjurus kepada pemikiran secara global dan pemahaman berbentuk soalan berkaitan fakta termasuk yang berkaitan di seluruh dunia. Sebagai contoh :

Pada tahun berapakah penubuhan OIC diperkenalkan?
A- 1956
B-1963
C-1961
D-1969
Jawapan D iaitu pada tahun 1969.
Bahagian B pula akan menguji tahap pemikiran yang biasanya melibatkan perkiraan yang agak mengelirukan. Soalannya tampak mudah tetapi sebenarnya jauh daripada perkiraan biasa seperti :

w41

 

 

Soalan bahagian C dan D akan menfokuskan kepada kemahiran penulisan anda – bahagian C merupakan esei bahasa melayu,antara markah besar sudah pun berada didalam gengaman anda . Gunakan segala kreativiti anda . Manakala Bahagian D adalah esei bahasa inggeris –  mantapkan penggunaan tatabahasa yang betul dan menarik.

Apa Faedahnya Beli rujukan ini

Tak semestinya jika anda membeli rujukan ini – anda akan lulus 100 peratus. Bukti adalah fakta dimana rujukan ini telah membantu calon lulus peperiksaan sejak beberapa tahun yang lalu. Sekali lagi lihatlah testimoninya :

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Anda Terlambat – Jualan Telah Ditutup

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

1
Percaya atau tidak,anda boleh menuntut kembali wang anda sekiranya rujukan ini langsung tidak membantu anda – wang akan dikembalikan selepas exam dijalankan beberapa minggu kemudian.

 

 

 

 

 

Cara Nak Beli Rujukan Exam Akauntan W41

Akauntan W41
DAFTAR SEGERA !

Terima hebahan maklumat PERCUMA tarikh,pengumuman,contoh soalan  dan panduan menduduki Peperiksaan Akauntan W41. Hanya isi nama dan email untuk untuk melanggan email dari kami untuk menerima Update terkini exam Akauntan W41.

Terima kasih kerana melanggan email dari servismenulis.com. Sila buka peti inbox email anda untuk mengesahkan langganan PERCUMA ini.

Comments

 1. farhani says:

  sampai bila ye exam akauntan w41 ne promo

  • Servis Menulis says:

   tak silap saya,esok 4/5/2014 , Tepat jam 11 malam kot.

   Cuma jangan tunggu tunngu – takut nanti tak dpt beli.

 2. soalan peperiksaan akauntan w41 yang terbaru sekali ka ne

Speak Your Mind

*

%d bloggers like this: